Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Vägskylt cirkulationsplats

En cirkulationsplats ska byggas för att åtgärda köbildning i korsningen E45/väg 70. Foto: Mostphotos

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Cirkulationsplats ska minska köbildning i korsningen E45/väg 70

Vi bygger en ny tillfällig cirkulationsplats i korsningen E45/väg 70 som en åtgärd för att minska köbildningen i korsningen. Byggnation startar måndag den 19 november.

I samband med att vi bygger cirkulationsplatsen Badstubacksbron i korsningen väg 70/Badstugatan har vi behövt stänga av Badstugatan och lett om trafiken ner mot korsningen E45/väg 70. En konsekvens av det är långa köer vid trafiksignalerna i korsningen och vi åtgärdar nu det med en tillfällig cirkulationsplats. Byggnation kommer att pågå under resten av november till omkring 20 december.

Cirkulationsplatsen kommer sedan att ersättas av den större cirkulationsplats, som är planerad i samband med ombyggnaden av sträckan Noretbron E45/väg 70 - E45/Fridhemsgatan om ca två år.

I korthet om byggnation av cirkulationsplatsen

Vad: Vi bygger om befintlig korsning till cirkulationsplats för ökad trafiksäkerhet och minskad köbildning.
Var:
Cirkulationen byggs i korsningen E45/väg 70.
När: Byggnation startar måndag den 19 november och beräknas pågå till den 20 december.
Varför: I samband med att vi hösten 2018 bygger cirkulationsplats Badstubacksbron har vi stängt av Badstugatan. Det medför att all trafik leds ner mot korsningen E45/väg 70 och det blir långa köer vid trafiksignalerna i korsningen.