Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Mikrofon
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Företagare fick information om genomfart Mora

Den 5 december samlades företagare och fastighetsägare som i olika grad blir berörda av kommande års vägprojekt på E45 genom Mora.

Trafikverket och Mora kommun bjöd gemensamt in till mötet.

De som kom fick en övergripande bild av ombyggnaden av sträckan som börjar i april nästa år, information om åtgärder, stängningar av in- och utfarter och en bild av hur trafiken kommer att ledas om på andra vägar i stan under olika byggperioder.

Trafikverkets markförhandlare redogjorde för hur man som företagare kan söka ersättning om företaget drabbas av förlorade intäkter på grund av en påverkande trafiksituation som byggarbetet kan medföra. 

Under vintern pågår upphandling av entreprenör för ombyggnationen i Mora. Och i april planeras arbetet starta med etapp 1 på Vasagatan efter Noretbron in mot Älvgatan i centrum. 

Informationsbehovet hos kommuninvånare och näringsliv, bussbolag och samhällsvikiga funktioner, med flera, kommer att öka i och med att projektet drar igång. Trafikverket och Mora kommun kommer att samarbeta med information via webb, Facebook, dagstidningar, annonsblad, hänvisningsskyltar och fler informationsmöten.

Bildspel från informationsmötet (pdf-fil, 7.0 MB)