Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Stängsel vid vägarbete
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Aktuellt vecka 40: Genomfart Mora

Arbetet vid E45 blir alltmer märkbart mellan Noretbron och Kristinebergskullen. Vägar har delvis stängts av och tillfälliga vägar håller på att byggas. Snart tar vi bort en gång- och cykeltunnel under vägen och då kan det bli en del buller.

Närmaste veckorna ska entreprenören påbörja rivningen av gång- och cykeltunneln under E45 vid Mekonomen och Sibylla. Arbetet kommer sannolikt att orsaka en del buller. En viktig del i ombyggnaden är att skapa en säkrare och bättre anpassad trafikmiljö för gång- och cykeltrafiken i Mora. Därför ska vi göra en ny tunnel för oskyddade trafikanter under vägen mellan resecentrum och Kristinebergskullen.  

Delar av Engelbrektsgatan avstängd 

Arbete pågår med den tillfälliga väg som trafiken ska köra på under byggtiden. Den ska byggas norr om och parallellt med E45. Engelbrektsgatan är nu avstängd, som en följd av att den tillfälliga vägen byggs. Trafik in och ut från berörda områden hänvisas till omkringliggande vägar.

Parkeringen vid resecentrum

Långtidsparkeringen vid resecentrum kommer tyvärr få ett reducerat antal parkeringsplatser när ledningsarbete och ombyggnaden av vägen kommer ta utrymme från parkeringsytan. Vi tittar på lösning för eventuellt andra tillfälliga parkeringsytor under byggtiden. 

Har du frågor om Genomfart Mora?

Om du har frågor om ombyggnaden av genomfarten i Mora så kan du mejla din fråga till: genomfartmora@trafikverket.se