Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Fordon på väg vid trafikljus
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Aktuellt vecka 41: Genomfart Mora

Från den 12 oktober börjar busslinjer trafikera Mora gymnasium innan de anländer till resecentrum. Vasagatan i centrala Mora ska byggas om för att bli omledningsväg och den här veckan startar rivningen av gång- och cykeltunneln.

Den här veckan, preliminärt onsdag, startar rivningen av gång- och cykeltunneln under E45 vid Mekonomen och Sibylla. Området runt arbetsplatsen är avstängt för obehöriga. Arbetet kommer sannolikt att orsaka en del buller.

Håll hastigheten 40 kilometer genom arbetsplatsområden

Samtidigt pågår arbete vid Kristinebergskullen där den tillfälliga vägen ska gå under tiden vi bygger om längs E45. Hastigheten för trafiken på de tillfälliga vägarna som byggs genom arbetsplatsområdet är nedsatt till 40 kilometer. Planera din resa utifrån att det kommer att ta lite längre tid att köra längs sträckan.  

Bussturer läggs om och trafikerar Mora gymnasium från 12 oktober

Flera busslinjer mot Mora resecentrum kommer att köra via Mora gymnasium. Många av resenärerna på turerna till resecentrum är gymnsasielever som passerar E45 mot skolan. De ändrade bussrutterna ska bidra till mindre gångtrafik genom byggområdet och säkrare trafikmiljö.

Det är morgonturerna som kommer att trafikera Älvgatan - Mora gymnasium - Kristinebergsgatan - resecentrum. Berörda bussturer kommer därmed att anlända till resecentrum något senare. Det kan påverka resenärer som ska vidare med tåg eller andra bussar. 
Informationsblad om de ändrade bussturerna (pdf-fil, 374 kB)

Följande busslinjer ska köra via Mora gymnasiet från måndag 12 oktober:

  • Linje 133 från Sälen C, starttid 06.35.
  • Linje 311 från Kättbo Ö, starttid 07.55
  • Linje 322 från Heden N, starttid 07.52.
  • Linje 323 från Sollerön C, starttid 07.59
  • Linje 325 från Finngruvan, starttid 06.58.
  • Linje 396 från Strandskolan Idre, starttid 05.53.
  • Linje 397 från Älvdalsskolan, starttid 07.32.

Arbeten på Vasagatan i centrala Mora 

Inom ett par veckor ska vi påbörja arbeten längs Vasagatan inne i centrala Mora. Vägen ska anpassas så att den kan fungerar som omledningsväg under tiden vi bygger om delsträcka 2, från korsningen Älvgatan/Vasagatan till Fridhemsgatan.

Dessa arbeten ska underlätta framkomligheten och bidra till trafiksäkerhet och de ska bli klara innan vintern.

Har du frågor om Genomfart Mora?

Om du har frågor om ombyggnaden av genomfarten i Mora så kan du mejla din fråga till: genomfartmora@trafikverket.se