Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Väg med avstängda körfält i byggområde
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Aktuellt vecka 42: Genomfart Mora

Nu påbörjar vi arbeten på Vasagatan och Oxbergsvägen i centrala Mora. Mellan Kristinebergskullen och Noretbronyggnation pågår arbetet med att bygga den tillfälliga vägen som trafiken ska köra på under byggtiden. Den beräknas vara klar i november.

Kommande vecka ska vi börja göra åtgärder längs Vasagatan - Oxbergsvägen. Innan vintern behöver vägen förberedas för att till våren fungera som tilfällig omledningsväg under tiden då vi bygger om på genomfarten, sträckan från Älvgatan/Vasagatan till Fridhemsgatan. Vasagatan - Oxbergsvägen behöver därför anpassas för att en större mängd trafik ska ledas in på vägen från E45. 

Läs mer om arbeten på Vasagatan - Oxbergsvägen på Mora kommuns webbplats.
Mora kommuns webbplats

Ställ dina frågor om genomfartsprojektet till Trafikverket och Mora kommun

På tisdag den 20 oktober, klockan 11.00-12.00 pratar vi om ombyggnaden av E45 i Radio Siljan. Passa på och ring in och ställ dina frågor om projektet och arbetet på vägen. Trafikverket och Mora kommun finns i studion för att svara. Programmet sänds i Mora kommuns webbtv-kanal.

Läs mer om telefonväkteriet på Mora kommuns webbplats.
Mora kommuns webbplats 

Långtidsparkeringen vid resecentrum behöver stängas under byggtid

Från och med torsdag 15 oktober behöver  hela eller delar av långtidsparkeringen vid resecentrum stängas av. Parkeringen behöver användas som arbetsplatsområde vid ombyggnaden av vägen. Vi tittar på lösning för eventuellt andra tillfälliga parkeringsytor under byggtiden.  

Arbeten pågår för fullt sträckan från Noretbron till Kristinebergskullen 

Över Kristinbergskullen pågår arbetet att bygga den tillfälliga vägen som trafiken ska ledas över på när E45 ska byggas om. 
Under hela byggtiden är vägen öppen i båda färdriktningar, men på tillfälliga byggvägar med sänkt hastighet. 
Gång- och cykelvägen längs sträckan har stängts av under pågående ombyggnad. Skyltar hänvisar till alternativ väg för oskyddade trafikanter. 
Engelbrektsgatan är delvis avstängd för att göra plats åt byggområdet. Skyltar hänvisar trafiken i området.