Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Kvinna i profil med hörlurar i en radiostudio
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Aktuellt vecka 43: Genomfart Mora

Trafikverket och Mora kommun svarade på allmänhetens frågor om arbetet vid genomfarten i direktsänd radio och webb-TV.

Under tisdagen arrangerade Radio Siljan i samarbete med Mora kommun och Trafikverket ett telefonväkteri för att ta in lyssnarnas frågor om ombyggnaden av genomfarten i Mora. Trafikverket och Mora kommun var på plats och gav svar. Radiosändningen direktsändes även som webb-TV och finns att se på Mora kommuns webbplats. 
Mora kommuns webbplats

Från Trafikverket deltog Åsa Bergqvist, projektledare och Martin Palage, byggplatsamordnare.  
Anna Hed, kommunstyrelsens ordförande och Klas Darlin, samhällsplanerare Mora kommun deltog för att besvara frågor. samtalsledare var Anders Rosén, kommunikationschef Mora kommun.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arbeten längs Vasagatan

Den här veckan har arbetena startat på Vasagatan och Oxbergsvägen i centrala Mora. Vägen ska anpassas för att kunna vara omledningsväg och ta en större mängd trafik till våren när ombyggnad börjar på delsträcka 2, från korsningen Älvgatan/Vasagatan till Fridhemsgatan.  

Två cirkulationsplatser längs Vasagatan ska delvis och tillfälligt göras om för att det ska vara lättare att ta sig fram med större fordon. Arbetet vid cirkulationerna påverkar trafiken som ska passera och viss omdirigering sker med skyltar. 

I korsningen Vasagatan-Oxbergsvägen bygger vi en ny cirkulationsplats för att skapa ett bättre flöde i trafiken. Även här råder begränsad framkomlighet när ombyggnad pågår, det vill säga under några veckor. Men vägen är inte avstängd.

Färre men mer trafiksäkra övergångsställen 

Andra förändringar som vi ska göra längs Vasagatan är att minska ner antalet övergångsställen under tiden vägen blir omledningsväg. Med den tillfälligt ökade mängden biltrafik är det mer trafiksäkert att ha ett färre antal övergångar. De som blir kvar ska vi anpassa så att de blir än mer trygga passager för den som ska gå över gatan.

Viktiga faktorer i planeringen av vilka övergångsställen som ska vara kvar är behovet och deras läge, så att gångtrafikanter säkert ska kunna ta sig från ett område till ett annat.

Vi ska även ta bort refugen mellan polisstationen och Koknäppargränd så att vägen blir mer framkomlig.  

Långtidsparkeringen vid resecentrum avstängd

Långtidsparkeringen kommer behöva vara avstängd under tiden som arbete pågår vid ombyggnaden av delsträcka 1.