Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Aktuellt vecka 45: Genomfart Mora

Torsdag 5 november stängs övergångsstället över E45 vid resecentrum av. Och om ett par veckor räknar entreprenören med att biltrafiken kan ledas över på den tillfälliga vägen som ska användas under byggtiden.

Från torsdag 5 november kommer det inte längre gå att ta sig över vägen på övergångsstället vid korsningen Vasagatan/Kristinebergsgatan. Övergången behöver stängas av eftersom den ligger i arbetsområdet för ombyggnaden av E45. Oskyddade trafikanter, gående och cyklister hänvisas till gångtunneln vid Noretbron för en säker passage under vägen. Vi beklagar att det blir krångligt att ta sig fram i området under tiden vi bygger om. 

Under ombyggnaden ska en ny gång- och cykeltunnel byggas under E45 mellan resecentrum och Kristinebergskullen.  

Snart är den tillfälliga vägen klar

Den tillfälliga vägen mellan Kristinebergskullen och Noretbron, som trafiken ska ledas in på under tiden E45 byggs om, börjar bli klar. Nästa steg är att anlägga en tillfällig cirkulationsplats i korsningen Vasagatan/Kristinebergsgatan. Entreprenören räknar med att arbetet är klart för att kunna leda över trafiken på den tillfälliga vägen under andra halvan av november. 

Trafikpåverkan vid Kristinebergsvägen

Byggnationen av en cirkulationsplats i korsningen Vasagatan/Kristinebergsgatan kommer medföra störningar för trafik till och från Kristinebergsgatan, samt kommer trafikljusen att vara avstängda/borttagna. Vägen kommer vara avstängd för vänstersväng in och ut från Kristinebergsgatan under cirka en vecka. Arbetet planerar att starta måndag 9 november. Trafiken hänvisas med skyltning på plats. 

Arbeten på Vasagatan och Oxbergsvägen

Två cirkulationsplatser på Vasagatan i centrala Mora är nu anpassade för att en större mängd trafik ska kunna passera smidigare. Vasagatan ska användas som omledningsväg vid behov under tiden vi bygger om genomfarten på delsträcka 2 (korsningen Vasagatan/Älvgatan - Fridhemsgatan). 

Cirkulationsplatsen som ska anläggas i korsningen Vasagatan/Oxbergsvägen beräknas bli klar i början av december. Den byggs för att hantera den ökade trafiken i samband med att Vasagatan blir omledningsväg. 

Långtidsparkeringen vid resecentrum

Vid resecentrum är långtidsparkeringen sedan ett par veckor stängd och nu pågår ombyggnadsarbete på platsen. När vi är klara med delsträcka 1 (Noretbron - korsningen Vasagatan/Älvgatan) kommer området vid resecentrum ha fått ett utökat antal parkeringsplatser.  

Frågor om Genomfart Mora? 

Kontakta oss gärna via mejl på genomfartmora@trafikverket.se