Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Trafik på väg och förbiledningsskylt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Aktuellt vecka 46: Genomfart Mora. Snart leder vi över trafiken på tillfällig väg

Nu går det fort framåt på genomfarten. Asfalten är lagd på den tillfälliga vägen som trafiken ska köra på under byggtiden och den är planerad att öppna nästa vecka. Sedan kan själva ombyggnadsarbetet börja.

Full aktivitet i arbetet innebär sänkt hastighet förbi arbetsplatsområdet. Det måste vara tryggt för de som arbetar på vägen och den tillfälliga vägen är inte byggd för högre hastigheter. Den tillfälliga vägen mellan Noretbron och över Kristinebergskullen samt cirkulationsplatsen i korsningen Vasagatan och Kristinebergsgatan är snart redo för att ta emot trafiken. 

- Det känns riktigt bra att omledningsvägen är så gott som klar. När vi får över trafiken där kan det riktiga arbetet på genomfartsleden börja och alla de åtgärder som ska förbättra trafiksituationen, säger Åsa Bergqvist, projektledare och enhetschef på Trafikverket. 

Trafikpåverkan vid anslutning till Tingsnäsvägen

Trafiken kommer att gå i båda riktningarna på norra sidan om E45. In- och utfarten till Tingsnäsvägen, vid trafiksignalerna närmast Noretbron, kommer därför inte vara tillgänglig då den ligger på södra sidan om E45. Närmsta anslutande väg som är öppen är infarten till resecentrum.  

- Vi är medvetna om den extra körvägen det innebär för trafikanter och vi har dialog med de företagare vars kunder och matgäster får en längre väg att köra till deras verksamheter. Vi ser att det kan bli ett bekymmer och vill få till en bättre lösning, säger Åsa Bergqvist. Tillsvidare hänvisar vi till infarten vid resecentrum och vägen framför stationsbyggnaden.

Kartan visar ungefär hur den tillfälliga omledningsvägen går från Noretbron och över Kristinebergskullen, samt omledningsväg då anslutning till Tingsnäsvägen är stängd. 

Långtidsparkering vid resecentrum

Vid resecentrum byggs nu en tillfällig plats för långtidsparkeringar. Arbetet beräknas vara klart inom ett par veckor.   

Cirkulationsplats vid Oxbergsvägen/Vasagatan 

Arbete pågår för fullt vid cirkulationsplatsen som byggs för att hantera ett större trafikflöde på Vasagatan i centrala Mora under byggperioden för delsträcka 2 (Älvgatan/Vasagatan - Fridhemsgatan). Läs mer i tidigare nyheter.
Aktuellt vecka 43: Genomfart Mora  

Frågor om Genomfart Mora?

Kontakta oss gärna via mejl på: genomfartmora@trafikverket.se