Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Illustration visar hur del av E45 kommer att se ut när ombyggnaden är klar
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Aktuellt vecka 48: Genomfart Mora

Vi river och bygger nytt för att det ska bli bättre sen. Arbete pågår den här veckan med att fylla igen den rivna gång- och cykeltunneln vid Mekonomen och muren vid Kristinebergskullen ska tas ner.

Nästa vecka ska entreprenören börja ta bort muren framför Kristinebergskullen. Muren är en känslig fråga för många Morabor som vill ha den kvar och har diskuterats inför att vägen skulle byggas. Muren behöver tas bort för att göra plats när E45 ska breddas för fler körfält. När vi bygger en gång- och cykelväg och tunnel under E45 ska en ny mur byggas upp mot sluttningen framför kullen.

Illustrationen visar hur E45 kommer att se ut efter att vi byggt om den visade delen av delsträcka 1. Vägen blir bredare med två körfält i vardera riktning, två cirkulationsplatser, ombyggnad vid resecentrum och en gång- och cykelväg, samt tunnel under E45:an. 

ill_450.jpg
Klicka på bilden för att se illustrationen i större format.

Byggnation av parkeringsyta vid resecentrum

Ett annat arbete som börjat är anläggning av nya parkeringsytor på den östra sidan av vid resecentrum. När allt arbete vid resecentrum är klart ska det ha blivit fler parkeringsplatser än det har varit tidigare.

En tillfällig parkering under byggtiden finns nu färdigställd på västra sidan om resecentrum. 

Har du frågor om Genomfart Mora? 

Kontakta oss gärna via mejl: genomfartmora@trafikverket.se