Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Aktuellt vecka 51: Genomfart Mora

Snart öppnar vi en ny anslutning från den tillfälliga vägen, som kortar körvägen till bland annat Mekonomen, Sibylla och OKQ8.

Det är full fart i flera arbetsområden längs ombyggnadssträckan. På östra sidan om resecentrum gräver vi ner ledningar. Vi schaktar för den blivande gång- och cykelporten under E45 vid Kristineberg och terrasserar för den nya bredare E45, vilket innebär att vi bygger upp och jämnar ut marken till den blivande vägbanan.

En smidigare väg inom kort

Från den tillfälliga vägen gör vi nu en ny anslutande väg i höjd med Bilkompaniet. Den nya vägen som kommer att ansluta mot Tingsnäsvägen beräknas öppna för trafik under nästa vecka. 

På den här platsen kommer vi senare i projektet anlägga cirkulationsplats Broåkern.

Ta inte genvägen!

Våra entreprenörer är på flera platser och jobbar. Allteftersom spärras nya platser av för att säkra att obehöriga inte vistas i arbetsområdena och riskerar att göra sig illa.

Det har hänt att personer rör sig på fel sida om staketen. Det kan vara intressant att se arbeten på nära håll eller lockande att ta en genväg. Snälla gör inte det! Respektera de avspärrningar som sätts upp. De finns där av goda skäl.   

Flytten av Curry

Som nämnts ska bysten av Curry Treffenberg flyttas till en ny plats vid resecentrum. Den kommer att tas ner i januari för att åter sättas upp till våren. 

Har du sett filmen där vi berättar hur genomfarten ska byggas om? 

Se filmen: Så ska E45 genom Mora byggas om

Ombyggnationen tar julledigt

Mellan den 23/12 och 4/1 kommer inte några planerade arbeten pågå längs genomfarten. 

 

Bilder från pågående arbeten

nyhet_anslutning_450.jpg

nyhet_terassering_450.jpg

nyhet_gc_450.jpg

nyhet_kristineberg_450.jpg