Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Maskiner och byggnadsarbetare asfalterar ny väg
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Aktuellt vecka 52: Genomfart Mora

Den 23 december öppnar vi en anslutning från E45 mot Tingsnäsvägen.

Sedan den tillfälliga vägen mellan Noretbron och Kristinebergskullen blev klar har in- och utfarten från E45 mot Mekonomen, Sibylla och OKQ8 varit stängd. Trafikanter har hänvisats via en längre omledning. 

Nu har entreprenören skapat en öppning från E45 och närmare anslutning in mot butiken, restaurangen och macken. Den nya anslutningen öppnas upp natten mellan 22-23 december. Där anslutningen gjorts kommer entreprenören anlägga en cirkulationsplats senare i projektet. 

Kommande arbete med trafikpåverkan

I mitten av januari ska entreprenören gräva djupa schakt bakom Mekonomen. Arbetet påverkar trafiken i området. Bland annat blir gång- och cykeltrafikanterna då omdirigerade till annan väg. Mer information kommer och hänvisningsskyltar sätts upp. 

Juluppehåll i arbetet 

Mellan 23 december och 4 januari kommer inga planerade arbeten utföras på genomfarten.

Vi som arbetar i projektet från Trafikverket, Mora kommun och våra entreprenörer önskar god jul och ett gott nytt år till alla Morabor och andra som är berörda av och följer ombyggnationen.