Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Foto: Mostphotos

Denna nyhet är äldre än 6 månader

När blir det byggstart i Mora?

Undrar du också när E45 i Mora börjar byggas om? Förberedande arbeten pågår för att etapp 1 ska starta mot slutet av sommaren.

Mot slutet av sommaren, i mitten av augusti, räknar vi med att arbetet med ombyggnadens etapp 1 ska starta ute på vägen.

Förberedelser pågår för entreprenören att bland annat etablera sig i Mora inför kommande byggperiod. Delar av området Stranden kommer att vara uppställningsplats för maskiner och under sommaren kommer tillfälliga bodar sättas upp där för de som ska jobba med vägprojektet. 

Andra förberedelser inför ombyggnationen är rivningen av förrådsbyggnaden som tillhör IOGT-NTO:s lokaler vid Vasagatan. Så som vägen ska gå kommer huset att stå i vägen.

- Det är aldrig roligt att behöva riva fastigheter, men för att skapa helhetslösningar och mer framkomliga vägar behöver vi ibland riva byggnader som hamnar i vägen, säger Åsa Bergqvist projektledare Trafikverket. 

Även företagsskyltar som står vid vägen idag kommer att flyttas om inför byggstart, tillfälligt eller permanent, beroende på hur in- och utfarter stänger och flyttar då vägen byggs om. 

Ombyggnationen - när, var och hur?

Närmare startdatum för att vägarbetet ska dra igång kommer Trafikverkets projektledning informera berörda och allmänhet hur arbetet ska genomföras, var entreprenören startar och på vilka sätt trafikanter, verksamheter och Morabor blir berörda av arbetet. Information planeras för våra digitala kanaler, tryckt information och och när det är möjligt arrangerar vi och deltar på fysiska mötesplatser.