Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Aktuellt vecka 21: Genomfart Mora

Trafikverkets entreprenör kan komma att stanna upp arbetet de utför i projekt genomfart Mora från och med första juni.

Trafikverkets entreprenör i projekt Genomfart Mora har i en skrivelse informerat om att de kan komma att stanna upp arbetet de utför i Mora från och med första juni. Bakgrunden är att entreprenören och Trafikverket inte är överens på vissa punkter i det kontrakt som ligger till grund för projektet. Trafikverket och entreprenören för nu en dialog för att komma fram till en lösning.

- Vi arbetar aktivt för att lösa de frågor som föreligger och hoppas naturligtvis att vi snabbt kan hitta en samsyn kring hanteringen av de delar vi inte är överens om så att vi inte tappar alltför mycket tid. Men det är klart att det här kommer att påverka projektets framdrift. I vilken omfattning det blir är för tidigt att säga, säger Åsa Bergqvist, Trafikverkets projektledare. 

De tillfälliga omledningsvägarna som Trafikverket byggt under delsträcka 1 fungerar väldigt väl. Ett eventuellt avstannande i byggnationen kommer inte att påverka trafiken mer än idag. Trafikverket och Mora kommun är medvetna om den frustration detta medför för näringslivet och samhället i stort i Mora, och är därför mycket angelägna att få igång produktionen så snart det är möjligt.  Målet med projektet är att förbättra trafiksäkerheten och framkomligheten genom Mora och skapa en bättre stadsmiljö.

- Det är Trafikverket som är ansvarig för projektet och som sköter samtal och samordning med entreprenören. Mora kommun har dock fullt förtroende för Trafikverket och vi kommer från kommunens sida att göra vad vi kan för att underlätta att genomfartsprojektet blir framgångsrikt och genomförs enligt plan. Mora behöver sin nya genomfart, säger Klas Darlin, samhällsplanerare, Mora kommun.

Trafikverket tycker det är viktigt att vara öppen i kommunikationen och kommer fortsätta att kommunicera med allmänheten om vad som händer inom projektet.