Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Aktuellt vecka 22: Genomfart Mora

Gång- och cykelvägen från resecentrum österut har asfalterats och entreprenören har valt att stoppa arbetena då vi inte har en samsyn kring vissa frågor.

I veckan har det asfalterats på den nya gång- och cykelvägen från resecentrum och österut. Currystatyn är på plats utanför resecentrum. 

Nyasfalterad gång- och cykelväg och Currystatyn på plats.  

 

Genomfart Mora tar paus

Förra veckan informerade Trafikverkets entreprenör i projekt Genomfart Mora i en skrivelse till Trafikverket att de kan komma att stanna upp arbetet från och med första juni. Trafikverket har bemött skrivelsen och har fått svar från entreprenören. Trafikverket går nu igenom de svar som entreprenören kommit in med och det pågår skriftlig och muntlig dialog för att lösa de problem som föreligger.

Då Trafikverket och entreprenören inte har en samsyn kring frågorna har entreprenören valt att stoppa arbetet, först och främst under en månad. Den 11 juni har Trafikverket och entreprenören ett extrainsatt möte. Då är förhoppningen att vi får en samsyn kring frågorna så att arbetena kan komma igång igen. 

- I byggprojekt av den här storleken som genomfart Mora är, är det inte ovanligt att det uppstår frågor som måste hanteras. Däremot har det i detta projekt uppstått väldigt många frågor, stora som små. De allra flesta frågorna handlar om de tekniska bitarna, säger Åsa Bergqvist projektledare för Genomfart Mora.

Vi fortsätter informera allmänheten om det aktuella läget i projekt Genomfart Mora.