Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Aktuellt vecka 42: Genomfart Mora

Nu är det aktivitet i projektet igen och vi fortsätter resan till en trafiksäker och framkomlig genomfart. Nästa vecka leder vi om gång- och cykeltrafikanterna vid Noretbron.

Du som bor eller rör dig i Mora har kanske sett att det nu är aktivitet i projektet Genomfart Mora. Det finns just nu tre grävmaskiner, en hjullastare, en vält, 4 lastbilar och två yrkesarbetare ute på plats. Arbetet med gång- och cykelporten vid Kristineberg är påbörjad och där byggs nu formen för porten som sedan ska gjutas.

Vi fortsätter arbetet med att färdigställa Tingsnäsvägen och arbetar nu med att sätta kantsten så att vi inom ett par veckor kan asfaltera. När det arbetet är klart kommer trafiken att flyttas så att in- och utfarten vid Mekonomen/Sibylla förbättras.

- Det känns roligt att vi nu är igång igen med att förbättra trafiksäkerheten och framkomligheten genom Mora och skapa en bättre stadsmiljö, säger Åsa Bergqvist, projektledare.

Kantsten på plats. 

Arbeten vid gång- och cykelporten vid Noretbron

Nästa vecka kommer vi att leda om gång- och cykeltrafikanterna vid gång- och cykelporten vid Noretbron. Detta för att vi ska kunna påbörja arbetena med erosionsskydd mot älven samt gång- och cykelvägen bakom OK/Q8. 

Följ uppsatta hänvisningskyltar och var uppmärksam på tvär kurva om du kommer från Engelbrekts vägen.

Karta över avstängd gång- och cykelväg och hur gång- och cykeltrafikanterna leds om.  

Har du frågor om projektet?

Hör gärna av dig till oss via: genomfartmora@trafikverket.se