Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Aktuellt vecka 44: Genomfart Mora

Du som bor eller rör dig i Mora har säkert sett att det pågår en hel del i projektet just nu. Det är asfaltering och förändringar för trafiken på flera håll och vi gör vad vi kan för att du som trafikant ska påverkas så lite som möjligt.

Det pågår många arbeten på flera håll i projekt genomfart Mora nu och vi ber dig vänligen att respektera skyltar och avspärrningar. De finns där för att skydda dig och de som arbetar.

Det pågår asfaltering på Tingsnäsvägen och delar av nya E45 den här veckan. Anslutande vägar in mot Mekonomen/Sibylla kan påverkas av detta, följ tillfälliga hänvisningar. I slutet på veckan när detta är klart kommer den tillfälliga vägen in till Tingsnäsvägen från E45 att stängas och en ny infart från cirkulationsplatsen öppnas.

Asfaltering på ny del av E45 pågår. 
Ny gång- och cykelport vid Kristineberg börjar ta form.  

Asfaltering på E45

Under veckan kommer delar av vägen mellan Tidningshuset och Shell att asfalteras. Arbetena kommer att pågå under kvällar och nätter, mellan cirka klockan 21 och 06 för att påverka trafiken så lite som möjligt. Arbetet görs för att få bort ojämnheter och körspår så att vi får en bättre väg för alla trafikanter.

Korsningen vid väg 70/E45/Stationsvägen förändras

Det kommer att asfalteras framför Curryhuset för att möjliggöra trafikomläggning. Trafikljusen i korsningen kommer att tas ner och för att skapa utrymme för kommande arbeten flyttas trafiken ut mot Curryhuset. Trafiken kommer att påverkas av detta. Du som kommer från Noretbron och ska in till Stationsvägen väster om Resecentrum behöver åka till cirkulationsplatsen E45/väg 70 och sedan åka tillbaka till korsningen. Detta innebär även en förändring för gång- och cykelvägen framför Curryhuset som behöver användas för vägtrafikanter. Det innebär att du som går eller cyklar hänvisas till alternativa vägar.

Arbetena kommer att påverka busstrafiken. Bussarna kommer att fortsätta till den tillfälliga cirkulationsplatsen vid Kristineberg där de kan köra in till resecentrum. För att veta hur just din resa påverkas kontakta ditt bussbolag.

Arbeten vid gång- och cykelporten vid Noretbron

De arbeten som ska göras vid gång- och cykelporten vid Noretbron har inte kommit igång än. Det innebär att vi inte stängt av gång- och cykelvägen som planerat. En del mindre arbeten kan börja under veckan men utan att gång- och cykelvägen stängs av. Mer information kring arbetena kommer framöver.

Vi hoppas att du har överseende med de störningar som arbetena medför.

Har du frågor om projektet?

Hör gärna av dig till oss via: genomfartmora@trafikverket.se