Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Är du på väg till fjällen och passerar Mora?

Om du måste ge dig ut på vägarna under sportlovsperioden så ta det lugnt, håll avstånd och anpassa hastigheten efter väglaget.

Arbetet med genomfarten i Mora fortsätter enligt plan, nu under vintern är det lite mindre aktiviteter i gång eftersom den hindrar oss från att göra vissa moment. För att din resa ska bli smidigare och för att skapa en bättre arbetsmiljö för de som arbetar i projektet har vi byggt en tillfällig väg som ligger parallellt med E45 genom Mora. Nu när det är sportlovsperiod och Vasaåket så innebär det mer trafik i rörelse och du som reser måste vara förberedd på att din resa kan ta längre tid än normalt.

Planera din resa

Om du ger dig ut på vägarna är det bra om du uppdaterar dig med aktuell trafikinformation innan du sätter dig i bilen, t.ex. om väglag, eventuella begränsningar och om våra rastplatser. Informationen hittar du på startsidan på vår webbplats under Trafikinformation väg.

Goda råd inför en säker resa

Vill du läsa mer om vad du bör tänka på inför din resa, via länken hittar du goda råd inför din resa.
På väg till fjällen

Folkhälsomyndighetens rekommendationer

Läs mer om Folkhälsomyndighetens rekommendationer vid resor och tillfällig vistelse på annan ort på krisinformation.se, se länk nedan. Folkhälsomyndigheten är tydlig med att eventuella resor bör ske på ett sätt som minimerar risken för smittspridning. Tänk därför på att begränsa det kollektiva resandet så mycket som möjligt.
Krisinformation.se (extern webbplats)