Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Delar av arbetena återupptas i slutet av sommaren

Trafikverket har startat upphandlingen av en entreprenör som ska avsluta de påbörjade arbetena på den första delsträckan på E45/V70 genom Mora. Förhoppningen är att en entreprenör ska vara på plats i början av september.

– För att säkerställa att väder och andra omständigheter inte förstör det som är påbörjat så är avsikten att uppdra åt en ny entreprenör att utföra sådana säkrande arbeten på den påbörjade delsträcka 1, säger Åsa Bergqvist, projektledare på Trafikverket.

Resterande arbeten kommer sedan att handlas upp. Tidigast i oktober tror Trafikverket att förfrågningsunderlaget är färdigt och ny upphandling kan genomföras.

– Säkerhet och arbetsmiljö är av största vikt. Därför fortsätter vi självklart den tillsyn vi har av arbetsområdet fram till att vi har en entreprenör på plats, säger Åsa Bergqvist.

Det var den 2 juni 2021 som TC Byggföretag AB, vilket är ett helägt dotterbolag till det spanska bolaget Torrescámara y Cia. de Obras S.A, avbröt arbetena på E45/V70 genom Mora, vilket Trafikverket anser att de inte haft rätt till. När det hade gått en månad sedan TC Byggföretag AB avbröt arbetena och bolaget inte hade meddelat att man utan villkor avsåg att återuppta arbetet hävde Trafikverket, med stöd av parternas avtal, kontraktet.