Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Genomfart Mora – i september återupptas arbetena

Snart påbörjas arbetet med att färdigställa delsträcka 1 inom vägprojektet Genomfart Mora. För att kunna bygga resterande delar av projektet ska en ny entreprenör upphandlas. Hela vägprojektet beräknas vara klart hösten 2024.

I september återupptas arbetet med genomfarten i Mora. För cirka en månad sedan skrev Trafikverket kontrakt med en ny entreprenör som ska färdigställa de påbörjade arbetena på delsträcka 1, Noretbron- cirkulationsplats Stranden. Arbetet beräknas vara klart sommaren 2022.

Det som ska byggas klart fram till nästa sommar är bland annat porten och parkeringsytorna vid resecentrum, två cirkulationsplatser och gång- och cykelvägar. Därtill ska E45 och dess anslutningar återställas.

– Jätteroligt att vi så snabbt kan komma igång med arbetena i Mora igen. Jag hoppas verkligen att arbetet med att färdigställa det som har påbörjats flyter på och att trafikanterna kan ta sig fram smidigt både under arbetet och framförallt efter, säger Åsa Bergqvist, projektledare på Trafikverket.

För de arbeten som sedan återstår innan en helt färdig genomfart i Mora finns på plats ska en ny upphandling göras. Vid årsskiftet 2021/2022 räknar Trafikverket med att vara färdig med förfrågningsunderlaget och ha ett kontrakt med en entreprenör i april 2022. Därefter kan arbetet starta. Hela genomfarten beräknas vara färdig hösten 2024.