Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Arbete på sommarväg

Foto: Mostphotos.se

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Beläggningsarbetet fortsätter mellan Mora och Kättbo

På måndagen den 10 juni kunde Trafikverkets entreprenör återuppta arbetet med att ytbehandla E45/väg 26 mellan Mora och Kättbo igen efter uppehåll.

På grund av sämre väder, låga temperaturer och regn, fick det påbörjade vägarbetet  mellan Mora och Kättbo pausa när det knappt hade börjat i slutet av maj. Uppehållet har gjort att planeringen av vägar som ska åtgärdas i Dalarna förskjutits framåt med ett par veckor.  

– Den här veckan fortsätter vi ytbehandlingen mellan Mora-Kättbo. Närmaste två veckorna efter råder stor risk för stenskott och därför skyltar vi med nedsatt hastighet på den nybelagda sträckan, säger Carl Magnusson, projektledare vid Underhåll på Trafikverket.

Trafikverket utför olika typer av beläggningsarbeten på vägarna när temperaturen och vädret tillåter under sommarmånaderna. Första jobben i år startade på vägar runt Mora i mitten på maj.

Läs mer om vilka arbeten vi utför på vägarna i sommar i Dalarna

Beläggningsarbeten Dalarna 2019