Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Bro över väg i Solvarbo

Vi ska byta ut järnvägsbron över väg 789 vid Solvarbo. Den är gammal och följer inte dagens standard när det gäller den fria höjden. När vi är klara kommer vägen att följa dagens standard under bron, och själva bron säkrar spårtrafiken på Dalabanan.

Bron är byggd 1936 och har nu uppnått sin tekniska livslängd. Den har i dag en maxhöjd av 3,9 meter, men i och med att vi bygger en ny bro och samtidigt sänker vägen, så ändras den fria höjden till att följa dagens standard (minst 4,5 meter).

Vi kommer att bygga den nya bron på plats. Sedan kommer vi att lansera in den vid lämpligt tillfälle under den totalavstängning av Dalabanan, som pågår mellan 10 augusti och 11 september 2020. Eftersom bron kommer att byggas på plats medför det att väg 789 kommer att vara avstängd under cirka 6 månader. När vi är klara kommer väg 789 att ha en fri höjd på minst 4,5 meter under bron, och själva bron kommer att säkra spårtrafiken på Dalabanan.