Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Brounderhåll och mindre brobyten

Vi vill att din resa ska vara säker och att du ska komma fram som planerat. Därför byter vi ut, förstärker och reparerar broar efter behov.

Genom att underhålla våra broar förlänger vi broarnas livslängd. Underhållsåtgärder kan innebära att vi byter kantbalkar, räcken och tätskikt och reparerar skador till exempel orsakade av påkörningar.

Ibland byter vi ut mindre broar, vägtrummor, som hindrar fisk och småvilt från att ta sig fram. 

Trafikpåverkan

Även mindre broarbeten påverkar om trafiken inte kan passera som vanligt under byggtiden, utan behöver ledas om på andra vägar. I vissa fall gör vi tillfälliga vägar att passera på intill arbetsområdet. Vid många underhållsarbeten kan trafiken passera förbi arbetsplatsen med en färdriktning i taget och sänkt hastighet. 

Inför byggarbeten informerar vi om byggtider och hänvisar till andra vägar att välja om det behövs.

Mer information om åtgärderna finns under respektive flik nedan.   

Planera din resa!
Räkna med att det kan ta lite längre tid att ta sig fram under vissa tider. Vi hoppas att du har överseende med detta, visar hänsyn till de som arbetar med projektet och respektera tillfälliga trafikanordningar. Vi försöker underlätta för dig som åker eller kör på vägen så långt det går.

Tack för att du visar hänsyn!