Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Brobyte orsakar vägavstängning i sommar, Leksands kommun

Den 1 juli planerar Trafikverket att påbörja arbete med brobyte på väg 908 över bäcken i Hälgnäs i Leksands kommun. Under arbetet måste vägen stängas av vid bron för all trafik.

Arbetet kommer att pågå under sex till åtta veckor.

Omledningsvägar som Trafikverket hänvisar till är väg 916 och 929 via Rönnäs, Tibble och Leksand. Gång- och cykeltrafikanter kan till fots ta sig över bäcken på den gamla stenvalvsbron som ligger intill bron som ska bytas ut.  

– Vi beklagar för det trassel som den avstängda vägen ställer till med under dessa veckor i sommar för de som bor i området och andra som använder vägen, säger Stefan Tångring, projektledare på Trafikverket.

Uttryckningsverksamheter är informerade 

Trafikverket informerar alltid räddningstjänst och andra så kallade blåljusmyndigheter inför störande vägprojekt, för att de ska kunna kan planera sina verksamheter på bästa sätt och för att påverkas så lite som möjligt av planerade störningar på väg.

Så snart bron åter är farbar kommer räddningsfordon vara prioriterade att nyttja bron, även om det finns arbete kvar att göra vid bron såsom till exempel beläggningsarbeten.  

Den här typen av arbete kan bara göras sommartid när det är lågt vatten. När den nya bron är på plats kommer den ha en livslängd på omkring 80 år.  

Begränsad bärighet råder för bron över Limsjöns utlopp

Den kommunala bron över Limsjöns utlopp, väg 929, har begränsad bärighet till 3,5 ton. Därför kan tung trafik inte följa ovan nämnda omledningsväg. Tung trafik måste välja andra större vägar under byggperioden.

Leksands kommun ansvarar för bron och hanterar ansökningar om dispens. Epost: trafik@leksand.se

omledningsvag_425x230.jpg

Klicka på kartan för större bild. Kartan visar platsen för brobytet på väg 908 i Hälgnäs och rekommenderade omledningsvägar (jpg-fil, 2 Mb).

Läs även nyhet om beläggningsarbete på väg 929 mellan Romma och Leksand vecka 24-26.