Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Nästa vecka börjar Trafikverket att bygga nya cirkulationsplatser på E16 i Borlänge

Cirkulationsplatserna kommer att byggas vid korsningspunkterna Masergatan/Krokgatan och vid in- och utfarten till Ritargatan/väg 50.

Nästa vecka börjar Trafikverket att bygga om den första korsningen på E16 i Borlänge. Målsättningen är att de ska öka trafiksäkerheten och framkomligheten för bilister, gående och cyklister. Vi kommer även plantera ett gäng björkar för att göra infarten till Borlänge trevligare.

– Gemensamt för korsningarna som ska byggas vid Masergatan/Krokgatan och Ritargatan/väg 50 är att de har ett stort trafikflöde med korsande mindre vägar. Med cirkulationsplatser skapar vi en bättre trafikmiljö där säkerheten och framkomligheten ökar, säger Patrick Svärd, projektledare på Trafikverket.

Arbetet startar nästa vecka (v.22) när korsningarna vid Masergatan/Krokgatan tas bort och ersätts av en cirkulationsplats. Vi kommer även att plantera 26 nya lindar som ersättning för den lindallén som måste tas ner vid ombyggnaden. Arbetet färdigställs i år. 

Nästa sommar byggs och färdigställs korsningen vid Ritargatan. Här ska björkplanteringar anläggas för att förbättra gestaltningen av området och infarten till Borlänge från Ludvikahållet.