Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Projektledare Åsa Bergqvist diskuterar med Ann-Kristin Herrman, Duvnäs
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Dags att komma ut ur skogen

Byggandet av nya Europaväg 16 mellan Hulån och Vansbro har nu full fart. Före sommaren inleds också arbetet med att bygga den nya cirkulationsplatsen i Vansbro som sammanbinder E 16 med riksväg 26.

För att berätta om hur sommarens och höstens arbete ska genomföras arrangerade Trafikverket och entreprenören NRC Group ett informationsmöte i Skamheds bystuga den 24 april för närboende och intresserad allmänhet.

Ett möte som lockade ett 40-tal besökare att ta del av information från Trafikverkets projektledare, Åsa Bergqvist samt entreprenörens platschef, Joakim Bryntesson.
Den sistnämnda konstaterade att det fram till sommaren är hög tid för arbetarna att bli mer synliga längs med den befintliga sträckan av E 16.

– Mina arbetare kommer att synas mer och mer ju närmare sommaren vi kommer. Det börjar bli dags för oss att ”komma ut” ut skogen, sa Joakim Bryntesson med ett brett leende.

Åsa Bergqvist berättade om bygget under de olika etapperna. Förnärvarande sker ett intensivt arbete med att bygga formställning för den nya bron över Västerdalbanan.

– Vi kommer att ha flera stopp på tågtrafiken i närtid när vi bygger formställning nära järnvägen.
Stort intresse från besökare hade också den film som entreprenören gjort med hjälp av en drönare.

Arbete pågår med att bygga formställning för gjutning av bropelare för den nya bron över Västerdalbanan.

Arbete pågår med att bygga formställning för gjutning av bropelare för den nya bron över Västerdalbanan.

Byggplatsuppföljarna Anders Marklars och Claes Engvall dukar upp bullar och kaffe.

Byggplatsuppföljarna Anders Marklars och Claes Engvall dukar upp bullar och kaffe.