Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Snart dags för invigning

Det börjar närma sig invigning av Dalarnas största pågående vägbygge – E16 mellan Hulån och Vansbro. I slutet av september öppnas sträckan med 2+1-väg för trafik. Invigningen omfattas också av ett unikt motionslopp på den nya sträckan med mål i Vansbro.

– Under hela resan har framdriften i projektet varit mycket god. Problem som uppstått har vi tillsammans med entreprenören löst på ett snabbt och effektivt sätt. Det har varit en fröjd att medverka till detta fina resultat, säger Trafikverkets projektledare, Åsa Bergqvist.
Längs med hela sträckan på cirka sju kilometer pågår nu intensiv aktivitet innan det är dags för några veckors semesteruppehåll.
- Under vintern och våren har vi byggt färdigt samtliga broar, sprängt och krossat allt berg samt breddat befintlig väg i Hulån. Nu håller vi på med en del finputsning som bland annat innebär montering av sidoräcken och justering av slänter, berättar entreprenörens NRC Groups platschef, Joakim Bryntesson när han guidar längs med den nya sträckningen.
I den nya sträckningens västra del, i östra utkanten av Vansbro har all kantsten lagts färdig i den nya rondellen. Rondellen kommer att vara helt klar före semesteruppehållet.
I början av juni inleddes arbetet med att lägga asfalt på kvarvarande sträcka av den nya vägen. Sedan tidigare har delar av sträckan belagts med två lager av asfalt.
I höjd med Skamsberget håller fyra grävmaskiner på med att slutföra finjusteringarna av slänterna i anslutning till berget.
När den nya sträckningen nu blir klar innebär det också att trafik inte längre kommer att passera genom flera byar, bland annat Skamhed. Även för bilisterna kommer säkerheten att förbättras genom införandet av 2+1-väg.

Unikt tillfälle
I samband med invigningen den 21 september av den nya sträckan kommer också ett unikt motionslopp att genomföras med Vansbrosimningen som arrangör.
Sträckan som ska springas för alla löpintresserade är den nya vägen med start före bron över Hulån till målet i centrala Vansbro.
- Vi hoppas att detta blir en folkfest då detta är första och enda gången som vi kan med Trafikverkets stöd arrangera ett motionslopp på sträckan. Det ska bli väldigt spännande att se vilket intresse det finns för att delta i E 16 Run, säger Vansbrosimningens generalsekreterare, Jan Palander.

Är du också intresserad av att delta i motionsloppet – mer information om tidpunkt och kostnad för att delta hittar du här.

e16_sopning_750pxl.jpg

e16_hulan_monteringsidoracke_750pxl.jpg