Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Vägarbete

E16 genom Falun, nya cirkulationsplatser vid Regementsvägen, Norra Järnvägsgatan och Nybrogatan

Vi planerar att bygga om tre korsningar på E16 genom Falun till nya cirkulationsplatser.

Det är tre nya cirkulationsplatser i Falun som ska byggas på E16. Den ena är vid E16/Regementsvägen, den andra vid E16/Norra Järnvägsgatan och den tredje vid E16/Nybrogatan. Målet med åtgärderna är att uppnå ökad trafiksäkerhet och framkomlighet för bilister såväl som oskyddade trafikanter.

Vi planerar att börja bygga den första cirkulationsplatsen under maj månad 2021 och de andra två under 2022. Det är inte klart vilken vi bygger först. Översiktskartorna nedan visar hur cirkulationerna ska utformas.

Cirkulationen vid E16/Nybrogatan kan eventuellt ökas ut med en anslutning till Ingarvets industriområde. Det arbetet planerar vi tillsammans med Falu kommun. I så fall kommer vi att bygga en planskild gång- och cykelpassage i anslutning till cirkulationsplatsen för trafikanter som ska passera E16. Passagen kommer därifrån att ansluta mot Ingarvets befintliga gång- och cykelväg.

Vi ber om överseende med de störningar som arbetet orsakar.