Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Besökare på samrådsmötet
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Välbesökt informationsmöte

Det var ett stort intresse för informationen om mötesfri väg på sträckan Borlänge-Djurås.

Det kom närmare 80-talet besökare när vi bjöd in till möte om planerna för en mötesfri väg mellan Borlänge-Djurås den 13 september. Det var i det närmaste fullsatt. Sträckan berör då den är en av de farligaste i landet med sina små byar och hus nära vägen, bland fotgängare och cyklister.

Det var etapp 2 och 3 som var i fokus på sträckorna norr Amsberg-Sifferbo och Sifferbo-Djurås. Där handlar det även om att intrång i mark med natur- och kulturmiljövärden kan bli aktuellt, för att uppnå en vägbredd på 16 meter.

- Jag tycker det blev en lyckad kväll med bra dialog kring våra planerade åtgärder. Vi visade våra förslag till vägkorridorer och trafiklösningar samt lyssnade in de synpunkter som framfördes, säger projektledare Åsa Bergqvist. För oss är det viktigt att möta närboende och berörda för att svara på de frågor vi kan i nuläget, fortsätter Åsa.

Stämningen var god i Gimsbärke bygdegård där besökarna bjöds på fika och mingel bland kartor, personal och gamla bekanta.

Läs mer i presentationen från mötet