Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Järnvägsbroar över väg 50, Grängesberg

Järnvägsbroar över riksväg 50, Grängesberg

Vi planerar att renovera en järnvägsbro och att stänga en annan järnvägsbro för vägtrafik. Båda broarna går över riksväg 50 genom Grängesberg. Vi gör det för en bättre framkomlighet och säkerhet.

Järnvägsbron vid Dalporten och järnvägsbron vid "Stubinfabriken" är i dåligt skick och behöver renoveras för att järnvägstrafiken ska kunna trafikera banan i framtiden. Sträckan är en del av Bergslagsbanan och det går mycket godstrafik här. Om vi inte renoverar broarna kommer det få stor påverkan på trafiken. Både järnvägstrafiken och vägtrafiken kommer att påverkas av bygget.

Vi har återupptagit arbetet med att ta fram en järnvägsplan med förslag för lösning. Förslaget i järnvägsplanen är 2 kilometer nydragning av väg 50. Det är vägtrafikanterna som kommer att påverkas mest eftersom de kommer att få åka på en helt ny sträckning med förbättrad framkomlighet och säkerhet.