Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Mikrofon
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Företagare i Ludvika bjöds in till informationsmöte

Den 10 december bjöd Trafikverket och Ludvika kommun in företagare och representanter för Ludvikas näringsliv till informationsmöte om kommande års ombyggnad av väg 50.

De som kom fick en övergripande bild av ombyggnaden som ska ske på sträckan, information om åtgärder och hur man som invånare, företagare och trafikant kommer att påverkas under olika byggperioder. 

Trafikverkets markförhandlare redogjorde för hur man som företagare kan söka ersättning om företaget drabbas av förlorade intäkter på grund av en påverkande trafiksituation som byggarbetet kan medföra. 

Under vintern pågår upphandling av entreprenör för ombyggnationen i Ludvika. Och framåt sommaren planeras arbetet starta med etapp 1 borta vid Lyviksberget och bort mot Valhallavägen. Där ska en ny sträckning av väg 50 byggas mellan den befintliga och järnvägen. Nuvarande väg 50 blir då en lokalgata, som blir separerad från den "större" parallella vägen.

Flera cirkulationsplatser, gång- och cykelpassager och förändringar kring resecentrum ska göra sträckan och stadsmiljön mer framkomlig, trygg och tillgänglig för alla trafikanter. 

Informationsbehovet hos kommuninvånare och näringsliv, bussbolag och samhällsvikiga funktioner, med flera, kommer att öka i och med att projektet drar igång. Trafikverket och Ludvika kommun kommer att samarbeta med information via webb, Facebook, dagstidningar, annonsblad, hänvisningsskyltar och fler informationsmöten.

Bildspel från informationsmötet (pdf-fil, 3,3 MB)