Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Juluppehåll i arbetet

Över jul och nyår tar arbetet på genomfarten en paus. Därefter fortsätter vi spränga berg och utför ledningarbeten som påverkar trafiken.

Trafikpåverkan med omledning av trafik

Efter nyår, vecka 3-4 behöver vi stänga av Gonäsvägen för biltrafiken. Entreprenören ska utföra ledningsarbeten i området.

Gång- och cykeltrafik kommer att kunna passera på ett sökert sätt förbi arbetsområdet. Bilden visar var Gonäsväsvägen stängs av och vägar vi hänvisar trafiken på runt arbetsplatsen. 

omledning_450.jpg

Sprängningsarbeten fortsätter nästa år

Efter helgerna fortsätter vi att spränga berg mellan riksvägen och järnvägen. Då kommer vi att spränga på två ställen samtidigt med bara en kort stunds mellanrum. Sprängningsentreprenören utnyttjar på sätt den tågfria tiden då sprängning får ske,  mer effektivt.

Det är mycket bergmassor som flyttas under varje sprängsalva, så det blir vibrationer och ljudnivåer som närboende kan känna av en hel del och reagera på. Mätningar görs så att värden inte ska riskera att överstigas.

Sprängningar får bara ske dagtid mellan 9.00-15.00 och under tid det är dagsljus och god sikt, så att sprängaren kan ha full kontroll. Entreprenören räknar med att sprängningsarbetet kommer pågå till slutet av februari.

Vid varje sprängning stängs trafik på väg 50 av tillfälligt under några minuter.  

Juluppehåll i arbetet

Mellan 23 december och 4 januari kommer inga planerade arbetet utföras längs väg 50. Vi som arbetar i projeket från Trafikverket, Ludvika kommun och våra entreprenörer önskar alla Ludvikabor och andra som är berörda och följer projektet en riktigt god jul och ett gott nytt år!