Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Förberedelser inför bergssprängning vid riksväg 50
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Vi bereder plats för riksvägen

Entreprenören fortsätter att utföra sprängningar för att göra plats åt nya väg 50. Du som befinner dig i närheten kan känna av dessa och av säkerhetsskäl stängs trafiken av under sprängning.

Förra veckan började entreprenören spränga berg för nya vägsträckan från Lyviksberget ner mot korsningen Gonäsvägen och Snöåvägen.

Bergssprängningarna beräknas pågå till och med februari 2021 och får då utföras mellan klockan 09.00-15.00. Inför en sprängning stänger vi av trafiken som då kan bli stillastående i omkring fem minuter. Totalt blev det sex spräningstillfällen föregående vecka.

I dagsläget vet vi inte hur mycket berg som behöver sprängas bort, vilket har betydelse för hur mycket sprängningsarbete som krävs. 

Båda körfälten snart öppna

Pågående VA-arbete längs riksvägen beräknas bli klart den här veckan. Entreprenören planerar öppna det avstängda körfältet i södergående riktning fredag den 18 december, som är avstängt för trafik sedan ett par veckor. 

Förberedelser för VA-arbeten

Norr om korsningen Gonäsvägen och Snöåvägen ska en tillfällig byggväg anläggas för att ledningar för vatten- och avlopp samt fjärrvärme ska grävas ner. Entreprenören förbereder genom att ta bort vegetation i området.

Återställande efter rivningar längs Valhallavägen

De fastigheter som skulle tas bort är nu rivna. Entreprenören jobbar med att fylla igen och i övrigt återställa marken där husen har stått.