Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Trafiken leds om för ledningsarbeten

Det händer mycket längs väg 50 från Gonäsvägen upp mot Lyviksberget. Just nu pågår ledningsarbeten med ett körfält avstängt och efter årsskiftet blir det nya ledningsarbeten på Gonäsvägen. Sprängningar påverkar trafiken med korta avstängningar.

Om du åkt Grängesbergsvägen till eller ut från Ludvika senaste veckorna har du nog inte missat att allt fler maskiner är igång med schaktning för nya väg 50 mellan järnvägen och nuvarande väg 50. Stängsel sitter uppe för att markera arbetsområden och fastigheter har tagits bort för att göra plats åt vägen.

Tillfälliga stopp i trafiken när vi spränger

Den här veckan börjar vi spränga berg längs sträckan. Sprängningar kommer utföras mellan kl 09.00-15.00. För att inte riskera olyckor gör vi kortare stopp i trafiken inför varje sprängning, cirka 5 minuter. Vi hoppas på trafikanternas överseende med trafikstörningen.      

Ledningsarbeten som påverkar trafiken i december

Sedan förra veckan pågår ledningsarbeten vid befintlig väg 50. Det gör att vi behövt stänga av höger körfält i södergående körriktning längs hela sträckan från Lyviksberget till korsningen Snöåvägen/Gonäsvägen.

Omledning sker på närliggande vägar med hänvisande skyltar. Arbetet beräknas vara klart i slutet av den här eller början av nästa vecka (vecka 51).

avstangning2_450.jpg

Foto: Trafik hänvisas förbi väg 50 under pågående ledningarbete.

Fler ledningsarbeten i januari (framflyttad arbetsperiod) 

Efter årsskiftet ska vi utföra VA-arbete vid på Gonäsvägen med avstängning för fordontrafik. Trafiken i området hänvisas då bland annat via väg 50. Vi har tidigare informerat om att detta arbetet skulle pågå vecka 51-52, men arbetet är senarelagt. 

Fotgängare och cyklister påverkas inte mycket av avstängningen.
De kommer att ledas förbi arbetsplatsen på ett säkert anvisat sätt. 

omledning_450.jpg

Bild: När Gonäsvägen stängs av sker omledning på markerade
vägar enligt kartritning. Klicka på bilden för att se större karta.

Frågor och svar om bulleråtgärder

Vi får en del frågor om buller och om man är berättigad åtgärder.

Långt innan byggstart gjorde projektet beräkningar utifrån generella modeller för att ta reda på vilka fastigheter som ska erbjudas bulleråtgärder. De som kommer att erbjudas åtgärder har fått information. Det rör sig om åtgärder på fönster och uteplatser. Bulleråtgärdena ska påbörjas under våren. 

Vi har samlat frågor och svar om buller på projektsidan för dig som vill veta.
Frågor och svar 

Har du frågor om projekt Genomfart Ludvika?

Här gärna av dig till oss via: gfl@trafikverket.se 

lyviksberget_450.jpg

Foto: Vy över området där maskiner förbereder för nya väg 50 
mellan befintlig väg 50 och järnvägen.