Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Aktuellt vecka 21: Genomfart Ludvika

Du som bor eller rör dig i Ludvika har säkert sett att det pågår arbeten på flera håll just nu. Bland annat river vi bussgaraget och där har vi nu förstärkt skyltningen ytterligare.

För att vi ska kunna riva bussgaraget har vi gjort ett antal trafikåtgärder för att du som trafikant ska kunna passera säkert. Det är också viktigt att de som arbetar med rivningen har en säker miljö att vistas i. Vid korsningen Vasagatan/väg 50 har vi sedan tidigare släckt trafikljusen och förbjudit vänstersvängar. Det är inte möjligt att svänga vänster till Vasagatan om du kommer från väg 50, du kan inte heller svänga vänster om du kommer från Vasagatan och ska söderut på väg 50. Vi har tyvärr uppmärksammat trafikanter som inte följer de tillfälliga hänvisningarna och har därför förstärkt skyltningen ytterligare, så att det blir än mer tydligt hur du som trafikant ska agera. 

Du som bor eller rör dig i Ludvika möter tillfälliga hänvisningar och avspärrningar som kan påverka din resa. För allas säkerhet är det viktigt att du är uppmärksam och respekterar dessa. De finns där för att skydda oss allihopa.

Upptäcker du en tillfällig hänvisning som ser farlig ut, tveka inte att höra av dig till oss så att vi har möjlighet att se över den.

Före och efter förstärkt skyltning

Före och efter förstärkt skyltning från väg 50.  
Före och efter förstärkt skyltning från Vasagatan. 

Bilder från projektet

Rivning av bussgaraget pågår för fullt. 

 

Gång- och cykelporten mellan Notgården och Lorensberga börjar ta form. 

 

Den nya cirkulationsplatsen vid korsningen väg 50/Snöåvägen/Gonäsvägen växer fram. 

Har du frågor om projekt Genomfart Ludvika?

Hör gärna av dig till oss via: GFL@trafikverket.se