Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Aktuellt vecka 22: Genomfart Ludvika

Arbetena med genomfart Ludvika fortsätter. Vi förbereder inför asfaltering på flera håll och vi har gjutit bron mellan Notgården och Lorensberga.

På den nya cirkulationsplatsen vid korsningen väg 50/Snöåvägen/Gonäsvägen pågår det arbete med överbyggnaden, det gruslager som packas och hyvlas innan vägen asfalteras. Asfalteringen kommer ske under midsommarveckan. Vi arbetar även med att förbereda gång- och cykelvägen vid Skeppmora för asfaltering.

Arbete vid ny cirkulationsplats vid korsningen väg 50/Snöåvägen/Gonäsvägen och gång- och cykelväg vid Skeppmora. 

Gabionmur på väg 50

På den avstängda delen av väg 50 arbetar vi med den 220 meter långa mur som byggs mellan nya och gamla väg 50. Den byggs med så kallade gabioner, som är metalltrådskorgar fyllda med sten.

Gabionmur byggs. 

Gjutning av gång- och cykelport

Igår var det många lastbilar betong som kördes till den nya gång- och cykelporten mellan Notgården och Lorensberga när det var dags för gjutning av den. Till porten användes det cirka 100 kubikmeter  betong och det kom en lastbil i timmen. Gjuthastigheten är en halv meter betong i timmen, det är viktigt att det sker långsamt så att formen inte spricker. Själva gjutningen tog cirka 11 timmar och därefter är det en del efterbearbetning som måste göras, bland annat slipning av betongen.

Gjutning pågår.