Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Aktuellt vecka 41: Genomfart Ludvika

Vi sätter kantsten, schaktar för ledningar och bro, bygger bullervall och bullerplank.

Det sker arbeten på flera håll i projekt Genomfart Ludvika just nu. Vi schaktar för den nya gång- och cykelporten under Snöåvägen och kommer under nästa vecka kunna färdigställa broschakten. Vi lägger kantsten och gatsten vid cirkulationen väg 50/Snöåvägen/Gonäsvägen och längs väg 50 men också vid Lokalgatan Kommersen. Vi färdigställer gång- och cykelporten vid Gonäsvägen och har där rivit formen och fyllt med förstärkningslager mot porten.

Det pågår också VA-arbeten och där är det bland annat klart med nytt vatten och avlopp längs med väg 50 förbi anslutningen till Lärkvägen. Det byggs bullervall längs Valhallavägen där sträckan Mårdstigen och Lostigen är påbörjad.

Bullerplank väg 50

Kanske har du uppmärksammat att vi inte börjat med bullerplanket mellan nya och gamla riksvägen upp längs med Lyviksberget som vi skrev om för någon vecka sedan. Det har tyvärr blivit försenat men kommer att påbörjas under nästa vecka.

Har du frågor om projekt Genomfart Ludvika?

Hör gärna av dig till oss via: gfl@trafikverket.se

Gång- och cykelporten vid Gonäsvägen. I den övre delen av bilden ser man hur cirkulationsplatsen tar form.