Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Aktuellt vecka 44: Genomfart Ludvika

Arbetet med gång- och cykelporten vid Snöåvägen och bullerplanket på väg 50 fortsätter och de tillfälliga avspärrningarna i korsningen väg 50/Vasagatan är borttagna.

Grundläggningen för den nya gång- och cykelporten vid Snöåvägen är klar och nu pågår byggandet av form och armering av bottenplattan.

Vi fortsätter med bullerplanket på väg 50 mellan nya och gamla riksvägen upp längs med Lyviksberget. Vi sätter kantsten på Lärkvägen och därefter är det dags att asfaltera.

Grundläggning gång- och cykelport Snöåvägen klar.  
Bullerplank på väg 50 byggs. 

Korsningen väg 50/Vasagatan öppen igen

Nu har de tillfälliga avspärrningarna vid korsningen väg 50/Vasagatan tagits bort och trafiken kan köra som vanligt igen. Däremot kommer trafikljusen inte att monteras tillbaka utan det är skyltning som gäller. Det är väjningsplikt för de som kommer från Vasagatan och ska ut på väg 50. I projektet ingår att bygga om korsningen till en cirkulationsplats men det blir först under 2022. Att vi nu kan öppna korsningen beror på att saneringen där bussgaraget tidigare stod är klart.