Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Aktuellt vecka 47: Genomfart Ludvika

Det pågår arbeten på flera håll i projektet just nu, bland annat byggs form för ny gång- och cykelport och vi stänger av gång- och cykelväg nästa vecka.

Nu börjar den nya gång- och cykelporten vid Snöåvägen ta form. Bottenplattan är gjuten, formställningen är på plats och armering pågår. Gjutningen kommer att ske i början av nästa år.

Vi fortsätter med kantstensarbete vid nya cirkulationsplatsen väg 50/Snöåvägen/Gonäsvägen. Där förbereds också för asfaltering där ytorna i cirkulationsplatsen justeras med hjälp av en hyvel.  

Nya gång- och cykelvägar runt cirkulationsplatsen har också börjat byggas.

Vi bygger om gång- och cykelport

På måndag den 29 november börjar arbetet med att bygga om gång- och cykelporten mellan Poppelvägen och Lärkvägen, samtidigt stängs gång- och cykelvägen längs Valhallavägen av, se karta. Gång- och cykeltrafikanterna leds om runt arbetsplatsen med orangea hänvisningspilar och passage över väg 50 sker via en tillfällig omledning, se karta. Omledningen beräknas pågå till och med den 5 december. Följ tillfälliga hänvisningskyltar för att ta dig fram under avstängningen.

Karta som visar avstängd gång- och cykelväg, avstängd gång- och cykelport samt passage mellan Lorensberga och Notgården.  

Arbeten på väg 50

Det pågår fortfarande en del arbeten på sträckan mellan nya cirkulationsplatsen väg 50/Snöåvägen/Gonäsvägen och infarten till Lyviksberget. Det innebär att vissa tillfälliga hänvisningar behöver finnas kvar. Så snart alla arbeten längs sträckan är klar kan dessa hänvisningar tas bort, till exempel kommer hastigheten att höjas.

Ny gång- och cykelport vid Snöåvägen byggs.  
Justering av ytor inför asfaltering pågår.  
Det händer mycket vid nya cirkulationsplatsen på väg 50/Snöåvägen/Gonäsvägen.  

Tack för ditt tålamod, vi hoppas du har överseenden med de störningar som arbetena medför. Visa hänsyn till de som arbetar på vägen och till dina medtrafikanter.