Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Bussgaraget vid resecentrum rivs

Efter påsk kommer vi börja arbetet med att riva bussgaraget och vi kommer även påbörja ett kortvarigt arbete med att fräsa beläggning på väg 50 upp på Lyviksberget.

På tisdag den 6 april kommer vi att börja med den invändiga rivningen och saneringen av bussgaraget. När vi sedan river bussgaraget behöver vi göra ett antal trafikåtgärder innan för att du som trafikant ska kunna passera säkert. Det är också viktigt att de som arbetar med rivningen ska ha en säker miljö att vistas i. Det innebär att vi kommer göra en tillfällig breddning av vägen genom att mittrefugen i höjd med bussgaraget kommer att tas bort och anpassas så att den kan användas av trafikanterna.

Hur kommer du som trafikant att påverkas?

Du som bor eller rör dig i området kommer att påverkas av tillfälliga trafiklösningar. Trafikljusen vid korsningen Vasagatan/väg 50 kommer att släckas under tiden arbetena pågår och trafiken kommer att anpassas. Det kommer inte att vara möjligt att svänga vänster till Vasagatan om du kommer från väg 50. Du kan inte heller svänga vänster om du kommer från Vasagatan och ska söderut på väg 50.

In- och utfart till centrum sker lämpligast via cirkulationsplatsen vid brandstationen. Vi beräknar att arbetet kommer pågå minst en månad. Mer information om hur arbetet med rivningen går hittar du här på projektsidan framöver.

Vi ber om överseende med det störningar som arbetet medför. Ta det lugnt förbi arbetsområdet och visa hänsyn till dina medtrafikanter och de som arbetar med rivningen. 

Fräsarbeten på väg 50 vid Lyviksberget

Efter påsk kommer vi även att påbörja fräsningsarbeten på södergående körfält på väg 50 från korsningen Snöåvägen/Gonäsvägen upp mot Lyviksberget. Du som bor eller rör dig i området kommer att påverkas av en del buller i samband med att arbetet utförs. Arbetet kommer pågå onsdag den 7 april till och med fredag den 9 april. Vi ber om överseende med störningar som arbetet medför.

Övriga arbeten går enligt plan. 

Har du frågor om projekt Genomfart Ludvika?

Hör gärna av dig till oss via: gfl@trafikverket.se