Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Väg 50 stängs av igen

Vi behöver stänga av nuvarande väg 50 från Lyviksberget till korsningen Snöåvägen/Gonäsvägen igen. Trafiken kommer att ledas om via Gonäsvägen, och du som bor längs sträckan kommer troligen att märka av en ökad mängd trafik under avstängningen

Nu är det inte lång tid kvar innan vi kan släppa på trafiken på nya väg 50 vid Lyviksberget. Men först behöver vi stänga av nuvarande väg 50 för att göra de sista delarna klara.

Arbeten som pågår

En cirka 270 meter lång mur kommer att byggas mellan nya och gamla väg 50, längs sträckan på Lyviksberget. Muren byggs med så kallade gabioner, som är metalltrådskorgar fyllda med sten. Arbetet kommer att ta upp större delen av den befintliga väg 50 och det pågår i cirka 8 veckor. När muren är klar belägger vi nya väg 50 på Lyviksberget, och därefter kan vi öppna för trafik på nya väg 50.

I samband med att vi släpper på trafiken kommer även den nya gång- och cykeltunneln mellan Lorensberga och Notgården att tas i bruk.

Under tisdagen den 11 maj, mellan cirka kl. 15 och 19, kommer det att pågå fräsningsarbeten på den avstängda delen av väg 50. Arbetena kommer innebära en hög bullernivå som kan påverka dig som bor eller rör dig i närheten av arbetet. 

Vi arbetar också med att sanera diket mellan OKQ8 och väg 50 så var därför uppmärksam på tillfällig hänvisning. 

Så påverkas du

Under avstängningen kommer all trafik att ledas om via Gonäsvägen. Du som bor eller rör dig längs sträckan kommer att märka av en högre trafikmängd. Du som bor längs nuvarande väg 50 kommer att kunna ta dig till din fastighet enligt tidigare information.

Innan trafiken leds om kommer vi att bygga ett övergångsställe vid Kyrkogården på Gonäsvägen, för att förbättra framkomligheten för gång- och cykeltrafikanter. Vi bygger små refuger, sätter upp skyltar och målar på vägen – allt för att skapa en säkrare passage över Gonäsvägen.

Tid för avstängningen

Avstängningen beräknas preliminärt pågå från och med den 10 maj till och med den 5 juli.

 
 Vi ber om överseende med de störningar som arbetet medför.