Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Öppet hus
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Positiva tongångar efter Öppet Hus

-Glöm inte att ta med er eller här på plats fylla i formuläret för synpunkter eller konkreta förslag. Vi beaktar och analyserar alla förslag om de kan tillföra projektet nya fakta.

I mitten av januari genomförde Trafikverket ett Öppet Hus för projektet Flygplatsvägen i Rörbäcksnäs Folkets Hus. Några av besökarna fick då information av projektledaren Kristina Wilander Lindström var synpunktsformulären ska lämnas eller skickas in.

Under öppet hus visades vid ett antal olika stationer information om hur projektet är tänkt att genomföras och besökare fick ställa frågor till berörda handläggare och experter i projektet innan arbetet nu fortsätter med att ta fram en slutgiltig vägplan för den nya vägen mellan Sälen och Rörbäcksnäs.
Ett 50-tal nyfikna från i första hand Rörbäcksnäs besökte Folkets Hus för att höra hur läget är för projektet. De fick också ta del av en alldeles färsk digital presentation, en så kallad Virtual Reality-film, som visar hur vägen ska dras genom det nya landskapet.

Angelägen väg

En av besökarna, Bernt Lisspers ingår i Rörbäcksnäs byalags vägkommitté. Han förklarar att för ortsborna är vägen mycket angelägen.
– Den nya vägen ser vi som mycket viktig att den byggs. Kommer den nya sträckningen att bli verklighet får alla boende i Rörbäcksnäs några kilometer kortare väg till viktiga samhällsinrättningar som läkare och apotek i Sälens by, säger Bernt Lisspers.
I samband med samrådet fanns också representanter från Scandinavian Mountains Airport (SMA) på plats för att berätta om den senaste utvecklingen för utbyggnaden av flygplatsen på Mobergskölen. Malung/Sälens kommun representerades av kommunens stadsarkitekt.
– Nu avvaktar vi på att ta del av synpunkter från närboende och andra berörda, till exempel kommunen. Vi arbetar för att skicka hela vägplanen för slutlig granskning under försommaren, säger Kristina Wilander Lindström.