Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Överklagan av vägplan avslagen

Regeringen fattade den 9 maj beslut om att avslå en privatpersons överklagan om fastställelse av vägplanen för den nya vägen söder om Scandinavian Mountains Airport, väg 1053. Därmed är det klart att starta bygget.

Avslaget innebär nu att Trafikverket kan fortsätta att förbereda byggstarten för den drygt sex kilometer nya vägen med planerad byggstart i sommar.

- Vårt mål är att en entreprenör ska vara upphandlad i början av juni månad och att entreprenören å sin sida ska börja etablera sin verksamhet i slutet av samma månad, säger Trafikverkets projektledare, Anders Hjärtedal som välkomnar regeringsbeslutet.

- Vi har väntat på ett avgörande från regeringen och fick på grund av förseningen dra tillbaka en pågående upphandling. Nu kan vi köra igen med högsta tryck. Projektet har ett tufft tidsschema så varje dag som går blir en utmaning att ta igen, säger Hjärtedal.

Någon möjlighet att överklaga regeringens beslut finns inte.

Farbar april 2019


För närvarande planerar Trafikverket att östra delen av den nya vägen, från flygplatsen till Sälen ska vara farbar i april 2019.

- Först kommer vägen att öppnas med ett slitlager av grus. Ett halvår senare är planen att vägen ska vara belagd. Hela vägsträckan beräknar vi kommer att öppnas för trafik under sommaren 2020, säger Anders Hjärtedal.