Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Sälenväg i motljus
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Första etappen snart klar

Bygget av väg 1053 mellan Stöten och Rörbäcksnäs går bättre än planerat. Detta innebär att omledning av trafik in på den nya, östra delen av vägen kommer att ske redan under andra delen av maj.

-Vi har medvetet haft en tight tidsplan för att bli klara med den östra delen av sträckan. Bygget har också löpt på väldigt bra under vintern, konstaterar Trafikverkets projektledare, Anders Hjärtedal.
Inledningsvis kommer vägen vara belagd med grusslitlager för att sedan beläggas med asfalt innan vintern.

Två broar byggs
Samtidigt pågår bygget av två nya broar över Sittan och Stora Tandån på den västra sidan av den nya sträckan. Vid Sittan sker  grundläggningsarbeten och i februari nästa år kommer brons valvbåge att lyftas på plats.
Under maj månad gjuts brostöden till bron vid Stora Tandån. Lansering av det över 40 meter långa stålet planeras att ske efter sommaren, i augusti. Båda broarna beräknas vara klara under försommaren 2020.
- Vi planerar att öppna den nya vägsträckningen under juni månad nästa år och projektet färdigställs i sin helhet hösten 2020, säger Anders Hjärtedal.
I samband med att trafikomläggningen sker i maj kommer Trafikverket att bjuda in till ett informationsmöte.

Projektledare i varseljacka och hjälmTrafikverkets projektledare, Anders Hjärtedal är mycket nöjd med hur arbetet med att bygga nya väg 1053 fortskrider. Under maj månad öppnas en del av sträckan för trafik. 

Person sitter och tittar på en tavlaEntreprenören Peabs projektchef, Mattias Pesonen studerar ritningarna över det pågående vägbygget.

Två byggjobbare gjuter en broGjutningen av brostöden till den nya bron över Sittan i närheten av Rörbäcksnäs är i full gång. Om knappt ett år lyfts den nya brons valvbåge på plats.