Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Broelement lanseras för den nya bron över Stora Tandån
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Snart är nya väg 1053 klar

Om ett drygt halvår är den nya sträckningen av väg 1053 klar. Redan i dag är en stor del av den knappt sju kilometer långa sträckan färdig då Sälen Mountain Airport nu står redo för att ta emot det första flygplanet den 22 december.

– Under hösten har vårt fokus varit riktat på att gjuta brostöd och broelement klara till broarna över Stora Tandån och Sittan. Det som också känns bra är att den försening som uppstod i samband med upphandlingen av entreprenör har vi nu arbetat ikapp, säger Trafikverkets projektledare, Anders Hjärtedal.
I början av hösten lanserade brokonstruktionen för Stora Tandån och brostöd för bron över Sittan gjöts klara under våren.
– Under hösten har vi monterat valvbågarna till bron över Sittan och nu återstår att slutföra beläggningsarbetet. Det som kvarstår är också en del beläggningsarbete som slutförs efter att tjälen gått ur marken, förklarar Anders Hjärtedal.
I dag har vägen ett så kallat AG-lager vilket innebär ett första slitlager.

Skjutbana flyttas
Toppbeläggning kommer att läggas före sommaren innan hela sträckan öppnas för trafik någon gång under juni månad.
Skjutbanan i Rörbäcksnäs kommer också att stängas då en överenskommelse gjorts med den aktiva skytteföreningen och Trafikverket.
– Skjutbanans läge är inte bra ur ett trafiksäkerhetsperspektiv och vår överenskommelse innebär att skjutbanan flyttas till annan plats som skytteföreningen just nu håller på att ta fram, säger Anders Hjärtedal.
Ytterligare några trafiksäkerhetsåtgärder kan komma att bli aktuella men i dagsläget är det inte beslutat om vilka som ska prioriteras:
- Det håller vi på att titta på och beslut om vad som ska göras fattas efter årsskiftet, förklarar Anders Hjärtedal.

Lansering av det nya brofundamentet över Stora Tandån genomfördes under hösten.  Foto: Jan Christians.

Ett första slitlager är lagt på nya väg 1053 mellan Sälen och Rörbäcksnäs.