Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nya vägen till Rörbäcksnäs är öppnad

Efter ett och ett halvt års byggande är nu den nya vägen till Rörbäcksnäs, väg 1053, öppnad för trafik. En väg som också ansluter till den nya flygplatsen i Sälenfjällen, Scandinavian Mountains Airport.

Tisdag den 30 juni öppnades vägen i sin helt för all trafik mellan avfarten till Stöten (Stöllkurvan) och Rörbäcksnäs. Vägsträckan är drygt sex kilometer lång och vägen har två körfält och en total vägbredd på åtta meter.
Trafikverket har även byggt två broar, en kontrollplats med parkeringsplatser samt en cirkulationsplats. Arbetet med att bygga den nya vägen inleddes efter årsskiftet 2019.  
Förra hösten gjöts brostöd och broelement till broarna över Stora Tandån och Sittan. Efter att broarna var klara i våras återstod en del beläggningsarbeten som påbörjades efter att tjälen gått ur marken.
- Även om en provisorisk sträcka av den nya vägens östra del varit trafikerad sedan flygplatsens invigning är det först nu, i och med öppnandet av hela sträckningen, som vi får en fullgod vägstandard och kan uppnå vår målsättning med kortare restider - till nytta för såväl lokalbor som för ökad fjäll- och friluftsturism, säger Trafikverkets projektledare, Martin Lind.
Han riktar också ett särskilt tack till entreprenören Peab Anläggning som genomfört bygget under stor tidspress och med ett gott resultat.
-Vi är verkligen nöjda med entreprenörens arbete och resultat har blivit mycket bra, säger Martin Lind.