Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Väg 656 genom Sellnäs byggs om
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Dålig väg i Sellnäs byggs om

Väg 656 genom Sellnäs är i så pass dåligt skick att Trafikverket fattat beslut om att bygga om även själva vägen (cirka 500 meter) för att den nya gång- och cykelvägen inte ska påverkas negativt och bli hållbar över tid.

– När vi inledde arbetet med att bygga den nya gång-och cykelvägen upptäckte vi samtidigt att den befintliga vägkroppen var i dåligt skick. Risken är då att den dåliga överbyggnaden riskerar att påverka den nya gång- och cykelvägen som vi bygger på befintlig väg, säger Trafikverkets projektledare, Fredrik Venngren.

Refugen fotograferad under byggtiden

Bilden ovan: Arbetet med att bygga nya refuger är avslutat och fram till tidig vinter fortsätter arbetet med att bygga om och förstärka väg 656 genom Sellnäs.

Ett informationsbrev kommer nu att skickas ut till berörda samt sättas upp på strategiska platser i Sellnäs by. Du kan också läsa informationsbrevet genom att klicka på länken.
Informationsblad, Sellnäs Väg 656 (pdf-fil, 92 kB)