Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Tussilago
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Många bra synpunkter kom in under samråden

Första samråden är nu genomförda för de båda vägplanerna, som vi arbetar med på väg 66 längs sträckan mellan Ludvika och Oti.

Samråden har tillsammans resulterat i omkring 120 inkomna synpunkter från berörda fastighetsägare och andra intressenter. Projektledningen vill rikta ett varmt tack till alla som visar intresse.

- Vi upplever ett positivt engagemang av berörda i det här arbetet. Det är väldigt givande att få den här responsen på våra föreslagna åtgärder, eftersom det ger oss kunskap om lokala utmaningar och möjligheter från enskilda fastighetsägare. Målet är att vi ska få till trafiksäkra lösningar som samtidigt är praktiska för så många berörda som möjligt, säger Mikael Oscarson, projektledare på Trafikverket.

Projektledningen går nu igenom samtliga synpunkter för respektive vägplan och väger in det som är relevant i det fortsatta arbetet. I höst ska de delvis omarbetade förslagen presenteras i en samrådshandling. Möjlighet att yttra sig över förslagen kommer med en ny samrådsperiod runt årsskiftet 2020-2021.