Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Många synpunkter efter samråd

Nu har det offentliga samrådet för vägplan Oti-Smedjebacken avslutats. Under hösten kommer alla inkomna synpunkter att studeras och sammanställas. Och det är många...

-Det råder ingen tvekan om att detta projekt med att få mittseparerad väg mellan Smedjebacken och Fagersta väcker stort intresse bland många av de som berörs. Jag har tagit emot över hundra synpunkter och dessa ska vi nu titta på. Jag vill dock betona att det är den samlade bedömning som avgör om synpunkten kan förändra vägplanens innehåll, säger Trafikverkets projektledare, Mikael Oscarson.
Under tiden som samrådet har pågått har det kommit in synpunkter från berörda i Söderbärke, Läsarbo och Myggnäset för att nämna några berörda orter och byar.
-Vi har ett grannlaga arbete nu inom projektet med att gå igenom synpunkterna för att se om några förändringar behöver göras och korrigera innehållet i vägplanen. När detta är gjort kommer alla synpunkter att sammanställas och bemötas i en  samrådsredogörelse, förklarar Mikael Oscarson.