Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bil och person med varselkläder, oskärpt bild
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Möt Entry – entreprenör för väg 66 Östra Tandö-Bu

Hallå där Nijaz Mehmedovic, projekteringsledare på Entry som har fått uppdraget att förbättra sträckan mellan Östra Tandö och Bu.

Nijaz Mehmedovic 

Grattis till kontraktet att förbättra standarden för väg 66 mellan Östra Tandö och Bu – hur känns det?

- Hej, det känns fantastiskt roligt att ha fått kontraktet! Vi är stolta att ha tilldelats detta för oss strategiskt viktiga projekt och är samtidigt ödmjuka för uppgiften.

Ni är ett relativt ungt företag på marknaden, berätta lite om Entry?

- Entry är ett ungt företag med kunniga medarbetare som har lång erfarenhet från såväl entreprenör-, projekterings- och beställarsidan. Våra medarbetare har utfört flertalet större infrastrukturprojekt och är vana att jobba tillsammans med Trafikverket.  

När börjar ni bygga?

- Eftersom det är en totalentreprenad ska vi i första skedet projektera och planera för projektet. Den fysiska byggstarten, när vi sätter spaden i marken är planerad till våren 2021.

Kommer ni att etablera er på orten?

- Ja, det kommer vi att göra. Projektet kommer att pågå till och med sommaren 2023 vilket gör att vi kommer att ha ett platskontor på orten över drygt två år.

Hur ser du att trafiken kommer att påverkas under byggtiden?

- Projektets syfte är att öka trafiksäkerheten och framkomligheten på sträckan, vilket vi på Entry tillsammans med trafikanter och närboende ser fram emot. Trafiken under själva byggtiden är central för hela projektet. Vi kommer att genomföra delar av projektet med trafiken intill oss vilket ställer höga krav på arbetsmiljön, både för trafikanter och våra medarbetare. För oss är det viktigt att vi ska ha en trygg och säker arbetsplats. Detta medför att trafiken påverkas och att trafikanterna måste respekterar vår arbetsmiljö och de gällande trafikreglerna. Vi ska tillsammans med Trafikverket se till att information finns tillgängligt för trafikanterna i god tid före större ingrepp.

Har du något annat du vill säga till närboende längs sträckan?

- Det krävs ett gott samarbete mellan Entry, Trafikverket och närboende för att projektet ska vara framgångsrikt. Det kommer vi på Entry att jobba aktivt med. Sen hoppas jag att närboende och trafikanter har tålamod under byggtiden, lyfter blicken och ser målbilden, en förbättrad trafiksäker sträcka mellan Östra Tandö och Bu.