Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Aktuellt vecka 35: Väg 66 Östra Tandö-Bu

Rörbron vid Oforsvallabäcken har nu lyfts på plats och entreprenören visar på ett uppfinningsrikt sätt en egen metod för att pumpa vatten.

Det är full fart ute på bygget nu när vi har stängt av väg 66. Avstängningen pågår fram till den 3 oktober och det är en del att göra till dess. Vi ska bredda vägen, göra kurvrätningar och ersätta den befintliga bron vid Oforsvallabäcken som nu alltså lyfts på plats.

Innan bron lyftes på plats behövde marken förberedas, vattnet behövde ledas förbi och en bädd anläggas. Entreprenören har på ett miljövänligt och uppfinningsrikt sätt byggt en egen hävertpump för att leda bort vattnet vilket var väldigt framgångsrikt. I miljön med den gamla kvarnen och närboende i området är detta en perfekt metod som är gynnsam och tyst.

- I våra upphandlingar av entreprenörer uppmuntrar vi dom att hitta innovativa och klimatsmarta metoder och här ser vi ett bra exempel på det, säger projektledare Lars-Erik Håkansson.

Bilder från lyftet av rörbron

750_DSC00570 webb.jpg

750_DSC00612 webb.jpg

750_DSC00618 webb.jpg

750_DSC00640 webb.jpg

Bilder på hävertpumpen

750_pumpen_webb.jpg

750_pumpen2_webb.jpg

750_pumpen3_webb.jpg